פרסים והישגים

הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן, המוסד המוביל בישראל במחקר ובחינוך משפטי, מעניקה לבוגריה הכשרה משפטית רחבה ומעמיקה הודות לסגל מרצים מצטיינים, מומחים בתחומם ובעלי שם עולמי. המצוינות של סגל הפקולטה מעוגנת בפרסים ובהישגים רבים, בהם זוכים אנשי הסגל מדי שנה.

פרסים והישגים

נובמבר:

פרופ' אייל גרוס זכה בפרס גורני למשפט ציבורי, על מחקריו בנושא משפט חוקתי ומשפט בין-לאומי ועל פועלו בנושא הגנה על זכויות אדם, ביחד עם הפרשן המשפטי פרופ' משה נגבי. הפרס מוענק מידי שנה על ידי העמותה למשפט ציבורי בישראל, ביוזמת משפחתו של עו"ד אוריאל גורני ז"ל, להנצחת זכרו ופועלו.

אוקטובר:

פרופ' חיים גנז זכה בפרס שניצר של האגודה ללימודים יהודיים על ספרו "תאוריה פוליטית לעם היהודי" (הוצאת אוניברסיטת אוקספורד, 2016). המהדורה העברית של הספר זכתה בפרס בהט בשנת 2012. האגודה ללימודים יהודיים (Association for Jewish Studies) היא אגודה מדעית הפועלת לקידומם של מדעי היהדות באמצעות כנסים ופרסומים שמטרתם עידוד מחקר וחילופי רעיונות בין חוקרים מכל רחבי העולם. פרס שניצר מוענק מידי שנה כאות הוקרה למחקר מקורי ויוצא דופן.

ספטמבר:

פרופ' מנחם (מני) מאוטנר זכה בפרס מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים ע"ש לנדאו לשנת 2017 בקטגוריית המשפטים. מפעל הפיס פועל לקידום התרבות, האמנות והמדע באמצעות מתן מענקים לאמנים ומדענים אשר הגיעו להישגים משמעותיים בתחומם בעת האחרונה ותרמו לקידום תחום פעילותם בישראל.

אוגוסט:

הקורס של פרופ' יורם מרגליות, "צמיחה כלכלית וצדק חלוקתי", זכה במסגרת הקול הקורא השני של מל"ג-ות"ת ופלטפורמת קמפוס בערוץ הסבת קורסים קיימים.

פרופ׳ ישי בלנק נבחר להיות יו"ר העמותה למשפט ציבורי בישראל. העמותה למשפט ציבורי עוסקת בקידום השיח בנושאי המשפט הציבורי, החוקתי והמנהלי בישראל. מטרותיה של העמותה כוללות, בין היתר, קידום והגנה על ערכי המשפט הציבורי באמצעות קיום דיונים ואסיפות בנושאים אלה. 

יולי:

ד"ר הילה שמיר זכתה במענק המחקר האירופי היוקרתי ה-ERC שמעניק לה מיליון וחצי יורו למחקר בנושא "גישת זכויות עובדים לסחר בבני אדם". ד"ר שמיר היא החוקרת היחידה בישראל בתחום המשפט שזכתה עד כה במענק התחרותי בקטגורית החוקרים/ות הצעירים/ות. 

יוני:

פרופ' איל בנבנישתי הצטרף לאקדמיה הישראלית הלאומית למדעים, החברה האקדמית הבכירה והיוקרתית בישראל. פרופ' בנבנישתי הוא חוקר בעל שם עולמי בתחום המשפט הבין-לאומי ועומד גם בראש קתדרת ווהוול למשפט בין-לאומי באוניברסיטת קיממברידג'.

מאי:

פרופ' אבי טבח זכה בפרס יוקרתי למאמר מצטיין (ביחד עם שמואל לשם) מטעם האגודה האמריקאית למשפט ולכלכלה וד"ר אליאב ליבליך זכה במלגת אלון היוקרתית, ע"ש שר החינוך לשעבר ויו"ר המועצה להשכלה גבוהה לשעבר יגאל אלון ז"ל, אשר נועדה לאפשר לאוניברסיטאות בישראל לקלוט מדענים צעירים מצטיינים. המלגה היא תחרותית ומבוססת על הצטיינות אישית.

מרץ:

פרופ' נטע זיו מסגל הפקולטה זכתה בפרס חשין היוקרתי בתחום המשפט הישראלי לחוקר בכיר על הישגיה האקדמיים והצטיינותה במחקר. פרופ' זיו חוקרת את מקצוע עריכת הדין בישראל (ספרה, מי ישמור על שומרי המשפט? יצא לאור בשנת 2015 בהוצאת הקיבוץ המאוחד) ומשמשת כמנהלת האקדמית של הגר - מחקר ופיתוח מדיניות דיור חברתי ושל הקליניקה לדיור, קהילה ומשפט וכן ניהלה במשך כעשור את תכנית החינוך הקליני בפקולטה. 

פרופ' נילי כהן, נשיאת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, נבחרה לקבל את פרס ישראל השנה לחקר המשפט! קורות חייה של פרופ' נילי כהן שזורים באלו של הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, בה למדה לתואר ראשון, שני ושלישי, ובה לימדה ושימשה אשת סגל מאז סוף שנות ה-70. פרופ' נילי כהן העמידה דורות רבים של תלמידים ונחשבה למרצה אהודה מאוד, אשר זכתה בפרס הרקטור בהוראה שלוש פעמים. כסטודנטית, אף זכתה פרופ' כהן להיות העורכת הסטודנטיאלית המייסדת של כתב העת האקדמי של הפקולטה לכתיבה משפטית בעברית, עיוני משפט. תחומי התמחותה וכתיבתה הענפה של פרופ' כהן הם דיני החוזים, דיני נזיקין, עשיית עושר ולא במשפט ומשפט וספרות. בשנים 1994-1997 כיהנה כסגנית רקטור אוניברסיטת תל אביב ובין השנים 1997-2001 כיהנה כרקטור האוניברסיטה. כמו כן ייסדה את מפעל ההרצאות המצליח "מועדון משפט וספר". משנת 2004 היא משמשת חברת האקדמיה הישראלית למדעים, ומשנת 2015 היא מכהנת כנשיאת האקדמיה ותורמת מניסיונה ומכישוריה לעיצוב דמותו של המחקר האקדמי הישראלי, ובכלל זה מחקר המשפט.

מנימוקי ועדת פרס ישראל: "העוצמה הטמונה במחקריה של פרופ' כהן נובעת במידה רבה מהיותם בוחני גבולות ופורצי גבולות. כתיבתה העשירה בוחנת את השילוב של הספרות במשפט והמשפט בספרות וכן בוחנת את הגבולות שבין הפרטי לציבורי ובין המשפט למוסר".

פרופ' איסי רוזן-צבי זכה בפרס פתאל מטעם הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב בתחום המשפט הדיוני. הפרס ניתן לזכרו של עו"ד יוסף פתאל ומוענק מדי שנה בתחום משפטי אחר לחוקרים מתחת לגיל חמישים על הצטיינות במחקר והישגים אקדמיים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>