פרס אמנון גולדנברג
עידוד כתיבה משפטית בעברית בקניין רוחני
פרס אמנון גולדנברג לכתיבה משפטית בעברית הוענק מדי שנה למאמר או מחקר נבחר (אך לא ספר) שעוסק בנושאי הקניין הרוחני השונים. הקריטריונים לבחירה הם מצוינות ומקוריות. הפרס נועד לעודד את התפתחות השיח המחקרי בנושאי הקניין הרוחני בעברית. בצד הפרס לחוקרים (ובכלל זה עורכי-דין ושופטים), הוענק גם פרס לסטודנטים במטרה לעודד כתיבת עבודות מחקר, מרמת סמינריון ומעלה בנושאי קניין רוחני
(לא כולל עבודת דוקטור). קול קורא להגשת מועמדות לפרס אמנון גולדנברג מתפרסם מדי שנה.
את ההצעה יש לשלוח עד ליום 20.3.22
בדוא"ל בלבד לכתובת: shiip@tauex.tau.ac.il
בשנת תשפ"א זכו בפרס אמנון גולדנברג:
פרופ' מרים מרקוביץ'- ביטון, ד"ר יפעת נחמיאס וד"ר תהילה רוזנצווייג- פלדמן במאמרן " ייבוא מקביל והשפעתו של שוק התרופות בישראל".
בשנת תשע"ט זכה בפרס אמנון גולדנברג:
אור כהן ששון , על מאמרו "דיני הפטנטים כמאסדרי מוסר סמויים", אשר פורסם בשנת 2018 בספר המאמרים "הגבול המוסרי של הקניין הרוחני".
בשנת תשע"ח זכו בפרס אמנון גולדנברג:
בשנת תשע"ז זכה בפרס אמנון גולדנברג:
ד"ר עמרי רחום-טוויג, על מאמרו "משפט, מטבח עילי ותרבות: המקרה (המוזר) של הגנת זכות יוצרים על מנות גורמה", אשר עומד לראות אור במסגרת הכרך "לחם חוק: עיונים במשפט ואוכל" בסדרת "משפט חברה ותרבות" ובעריכת יופי תירוש ואייל גרוס.
ד"ר אמנון גולדנברג
המכון לקניין רוחני נקרא על שמו של ד"ר אמנון גולדנברג (1935- 2005), אשר היה שותף במשרד עורכי הדין ש. הורוביץ ושות', ומורה מן החוץ בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. ד"ר גולדנברג התפרסם כעו"ד מתדיין מבריק ובלתי נשכח, וראש לשכת עורכי הדין. הקניין הרוחני היה קרוב לליבו ופסקי דין תקדימיים בהם היה מעורב מהווים עד היום אבן יסוד של דיני הקניין הרוחני בישראל. אך טבעי הוא כי מכון לקניין רוחני בישראל ינציח את זכרו ופועלו של ד"ר אמנון גולדנברג.