ראיון עם מיכל וגמן, מנהלת תיקי השקעות ב-AIG Asset Management ניו-יורק


מיכל וגמן.

 

עם סיום התואר במשפטים ובכלכלה באוניברסיטת תל אביב (מחזור 2004) התמחתה מיכל וגמן, במשרדו של חנן מלצר (כיום שופט בית המשפט העליון) בתחומי ליטגציה חוקתית, אזרחית ומסחרית. לאחר ההתמחות עברה לניו-יורק, שם עבדה כשלוש שנים בAxiom Investments Advisors , קרן גידור המתמקדת בסחר במטבעות, שם שימשה יד ימינו של מייסד הקרן ורכשה ניסיון רב בתחומי המקרו כלכלה והמסחר. במהלך לימודי MBA  ב MIT Sloan  התמקדה בתחומי פיננסים ומקרו-כלכלה ובמהלך קיץ 2010 התמחתה בBNP Paribas  בתחום הSales and Trading. כיום היא עובדת ב AIG Asset Management בניו-יורק כאנליסטית השקעות בשווקים מתפתחים.

מראיין: גיל רוזנבלום (בוגר מחזור 2012).

ספרי לי על השתלשלות הקריירה שלך.
לאחר שסיימתי את לימודי המשפטים באוניברסיטת תל אביב, התמחיתי אצל חנן מלצר, לפני שהוא התמנה לעליון. ההתמחות שלי הייתה מאוד שונה במובן שלמדתי הרבה על עסקים. לאחר ההתמחות החלטתי לפתח קריירה פיננסית. התחלתי לעבוד באיסופ, סיפקנו שירותי נאמנות לתוכניות הטבה לעובדים. במהלך העבודה באיסופ קיבלתי הצעה לעבוד בשביל קרן גידור בניו יורק. זה נשמע כמו דבר של מה בכך, אבל למעשה הייתי צריכה ללמוד במשך שלושה חודשים ולקרוא עשרה ספרים רק כדי להתכונן לראיון. עברתי לניו יורק כי רציתי את האתגר המקצועי בעבודה עם האנשים המקצועיים ביותר בתחום הפיננסי. עבדתי הכי קשה שאפשר במשך שלוש שנים, עד שהתחלתי לימודי תואר שני במנהל עסקים (MBA) ב MIT. השנתיים שביליתי בבית הספר לניהול ב MITהיו מהטובות בחיי. לאחר מכן התחלתי לעבוד כאנליסטית בכירה ב AIG  והיום אני מנהלת פורטפוליו בגודל של שניים וחצי מיליארד דולר עם דגש על השקעות בשווקים מתפתחים. התפקיד שלי כולל קבלת החלטות השקעה אסטרטגיות, וניתוח של אירועים פיננסיים ופוליטיים בעולם כדי להעריך את השפעתם על שווי הנכסים שמנוהלים בפורטפוליו (מתחים גיאו-פוליטיים, מחירי הסחורות, שוק האשראי וכו').

איך היית מתארת את חוויית הלימודים באוניברסיטת תל אביב?
עשיתי תואר כפול במשפטים וכלכלה. הפרופסורים שלי היו מדהימים, אהבתי ללכת לשיעורים וידעתי בזמנו שאני לומדת ממיטב המוחות המשפטיים בעולם. לקחתי קורס במשפט פלילי עם יובל לוי ומיכה פטמן כמתרגל. אלה אנשים שהיו מדברים איתך בשיעור ואחרי זה היית רואה אותם מתראיינים בחדשות

אלו היו שנים מאוד אינטנסיביות של קריאה, סיכומים, מבחנים ותחרות מול חלק מהאנשים החכמים בארץ תוך כדי עבודה חמש פעמים בשבוע. אני סקרנית מטבעי ולכן קראתי את פסקי הדין במקור, בזמני הפנוי ישנתי. לשבת במדשאה היה יקר מפז, וקפה אצל עאבד היה אחד מנקודות האור של היום שלי (וגם המחמאות).

כיצד עזרו לך הלימודים בתל אביב במהלך הקריירה?
ללמוד משפטים זה כמו ללמוד שפה נוספת, וחשיבה משפטית זה משהו שתמיד מאוד עזר לי בקריירה באופן כללי. לימודי משפטים גורמים לך להיות ביקורתית ולפקפק במה שאומרים לך. את לומדת לאתגר את החשיבה שלך, לקרוא את האותיות הקטנות ולחפש פירצות בחוק. אוניברסיטת תל אביב היא חתיכת בית ספר, לא רק שורה יפה בקורות החיים שלי. את הדברים שלמדתי שם אני לוקחת איתי עד היום. 

מה החוויה של להיות ישראלית בניו יורק?
רילוקיישן לעבודה חדשה בניו יורק זה מאתגר, לא היו לי הרבה חברים בעיר והשנים הראשונות הרגישו כמו מאבק. מבחינה תרבותית, הישראלים נתפסים כאגרסיביים, אנרגטיים וישירים. האמריקאים לא יודעים איך לאכול את זה ולקח לי כמה שנים להתמתן. יש כאן הרבה בורות בקשר לישראל וקשה להיות רחוק מהבית כשהמצב הביטחוני מתדרדר. לאחרונה התחלתי להשתתף בתוכנית ללימוד סנגוריה על מדינת ישראל שנקראת Fuel for Truth.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>