כבוד השופט עמי דוויק ז"ל

 

עמי דוויק ז"ל, איש תנועות הנוער אשר הפך לשופט
עבור השופט עמיחי דוויק ז"ל כס השיפוט היה קריירה שניה, אליה הגיע לאחר פעילות מסורה ורבת שנים בתחום החינוך המשלים, בתנועות הנוער ובמרכזים הקהילתיים בתל אביב. ואולם, על אף הישגיו, כגון יצירת מסגרות מעצימות ומקרבות בין אוכלוסיות שונות בגילאי הנוער בשכונות דרום תל אביב ועל אף שדרכו כאיש חינוך היתה סלולה - הוצע לו תפקיד ראש אגף הנוער במשרד החינוך - בחר עמי לשנות כיוון, ובגיל מבוגר ממרבית חבריו לספסל הלימודים, וכבר אב לילדים, החל ללמוד לימודי ערב בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב.

לאחר סיום הלימודים וסטאז' בפרקליטות ואצל השופט המחוזי אליעזר גולדברג, עבד עמי כעשור בתחום הנזיקין, במהלכם גילה נטייה וכישרון להוביל את הצדדים להסכמות ולפשרה. הבקשה להתמנות לשופט לנוער היתה רק המשך טבעי ורצון לשלב את הכישרון ליישוב מחלוקות עם ניסיונו החינוכי ועם פעילותו למען הנוער (עמי המשיך כל אותו הזמן לשמש יו"ר ההנהגה הארצית של תנועת הצופים!). ואולם, צרכי המערכת - מחסור בשופט שלום בעל רקע בנזיקין - הובילו את עמי לכהן כעשר שנים כשופט בבית משפט השלום בתל אביב.

כשמונה עמי לבית המשפט המחוזי כבר נתגלתה אצלו מחלה ממארת. למרות זאת, לא החמיץ יום אחד של עבודה. את הניתוחים עבר בפגרות ואת הטיפולים הכימותרפיים בסופי השבוע, תוך כדי עיון בתיקי בית המשפט בבית החולים. ביום הראשון לפגרת בתי המשפט של שנת 2000 נכנס לאשפוז האחרון. עמי נפטר והוא בן 54 בלבד.

קרן עמי דוויק למען הנוער והולדת פרויקט החונכות בפקולטה
בשנת 2005 יזמה אלמנתו, ד"ר צפרא דוויק, בצוותא עם חבריו של עמי, את הקמתה של "קרן עמי דוויק למען הנוער", בכדי להנציח את זכרו ופועלו של עמי, לסייע לבני נוער וצעירים ולחבר בין העולמות השונים אותם ייצג עמי באישיותו. הודות לקרן שופצו מרכזי נוער בשכונות מצוקה ובפריפריה והוקמו פארק אתגרי לנערות בסיכון, שבט צופים על שמו של עמי - שבט עמיחי בקצרין - וכן מצפה מעל הישוב נטף, בואכה רעות, שם התגורר עמי.

לאורך השנים שמר עמי על קשר עם הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, שוחח עם מרצים שלו לשעבר והשתתף במשפט המבוים השנתי. לפיכך בחרה הקרן לזכרו, בעצה אחת עם פרופ' נילי כהן (אז חברת סגל הפקולטה וכיום נשיאת האקדמיה הישראלית הלאומית למדעים) ופרופ' חנוך דגן (אז דקאן הפקולטה ובעצמו חניך תנועת הצופים...), לסייע לסטודנטים צעירים מרקע מוחלש להשתלב בלימודי המשפטים בפקולטה כדרך לשינוי אישי וחברתי. כך נולד פרויקט החונכות במסגרתו מלווים סטודנטים משנים מתקדמות, תמורת מלגה, את אלו מקרב הסטודנטים בשנה א' הזקוקים לכך במיוחד, אחד על אחד, לאורך השנה כולה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>