שאלות ותשובות על הליך הקבלה לתואר ראשון

כל מה שרציתם לדעת על הקבלה לתואר ראשון
כל מה שרציתם לדעת על הקבלה לתואר ראשון
הרחב הכל
ברצוני לשפר את ציוני הבגרות / הציון הפסיכומטרי שלי, אך לא אוכל לגשת למועדי הבחינות שפורסמו על-ידכם. האם תכירו בנתונים שישופרו במועדי הקיץ?

הפקולטה אינה מחויבת להתחשב בשיפור של נתוני הקבלה שנעשה לאחר המועדים שנקבעו, אך מאפשרת לעתים קבלת מועמדים ששיפרו את נתוניהם במועד מאוחר יותר. מועמדים כאלו רשאים לפנות בכתב לוועדת הקבלה של הפקולטה למשפטים, בצירוף אישור רשמי על הציונים החדשים. מועמדותם של מועמדים אלו תישקל על-סמך נתוני הקבלה החדשים שלהם, בהתאם למקומות שיהיו פנויים אז ועל-פי שיקול דעתה של ועדת הקבלה.

נבחנתי פעם נוספת בבחינה הפסיכומטרית. שיפרתי את הציון הכללי, אך הציון באנגלית נמוך מזה שהשגתי בבחינה הקודמת. איזה ציון יילקח בחשבון בתהליך הקבלה?

יובא בחשבון הציון הגבוה ביותר מבין ציוניו של מועמד שנבחן יותר מפעם אחת. אין הכרח שהציון הכללי הגבוה וציון האנגלית הגבוה יילקחו מאותה בחינה

האם ניתן לשפר את ציון האנגלית ולהגיע לרמת "פטור" באמצעות מבחן אמי"ר גם לאחר הקבלה ללימודים?

כן, פטור מאנגלית ניתן להשיג באמצעות מבחן אמי"ר עד סוף שנה א. כמו כן, ניתן ללמוד אנגלית במהלך שנה א ביחידה ללימודי שפות באוניברסיטה

אני בעל ציון 700בבחינה הפסיכומטרית. האם ציון זה מאפשר לי קבלה אוטומטית ללימודי משפטים?

ציון 700 ומעלה בבחינה הפסיכומטרית ובגרות מלאה או מכינה קדם אקדמית, מאפשרים קבלה אוטומטית.

אני בעל תואר אקדמי. האם אני מחויב בציון פסיכומטרי?

הדבר תלוי בממוצע ציוניך בתואר ובסוג התואר האקדמי. לבעלי תואר אקדמי נהוג "ציון התאמה עם תואר" עבורו מומר ממוצע הבגרות בממוצע התואר. יחד עם זאת, לבעלי ממוצע של 95 ומעלה בתואר הראשון או בעלי תואר ראשון (בממוצע 85 ומעלה) ושני (בממוצע 90 ומעלה) או בעלי תואר שלישי, יש בסיס לדיון בקבלה חריגה, ללא פסיכומטרי.

למדתי בעבר במסגרת אקדמית. האם אקבל פטורים כלשהם במסגרת לימודי המשפטים?

ייתכן בהחלט. ראו סעיף 10 "פטור בגין לימודים אקדמיים נוספים" בתקנון הלימודים של הפקולטה

אני לומד כרגע בפקולטה למשפטים במוסד אקדמי אחר. ברצוני להמשיך את לימודי אצלכם. מהן דרישות הקבלה לשנה מתקדמת?

ראה ב"דף תנאי רישום וקבלה לתואר ראשון – משפטים" תחת "מסלולי קבלה" - "תנאי רישום וקבלה לשנה מתקדמת".

התקבלתי ללימודים בפקולטה! אבל אני מעוניין לדחות את תחילת הלימודים בסמסטר או לפרוס את לימודי שנה א על פני שנתיים. האם זה אפשרי?

הלימודים לתואר ראשון מתחילים רק בסמסטר א'. הקורסים בסמסטר ב' נבנים על אלו שהועברו בסמסטר הראשון. לכן, לא ניתן "להעביר" את הקבלה למועד אחר או לפרוס את שנה א על פני שנתיים. תחילת לימודים בשנה אחרת מחייבת רישום מחדש ועמידה בחתך הקבלה הרלבנטי לאותו מועד.

מה כדאי לעשות כדי להתכונן לתחילת הלימודים?

אל דאגה, לפני תחילת הלימודים נערך בפקולטה "שבוע אוריינטציה" לכל התלמידים החדשים, במסגרתו עורכים היכרות עם הפקולטה, נהליה, אופן הלימודים, הספרייה ועוד. אפשר ומומלץ בנוסף לקרוא באתר הפקולטה, בתקנון הלימודים ובידיעון, על מנת להכיר טוב יותר את הפקולטה, את הדרישות לתואר, את הסגל ואת הקורסים, אך השנה הראשונה ללימודים היא בעיקרה מובנית ואחידה כך שאין דברים מיוחדים הדורשת הכנה נפרדת.  

התקבלתי ללימודים בפקולטה... אבל גם בפקולטה אחרת למשפטים / בפקולטה אחרת באוניברסיטת תל אביב. עם מי אפשר להתייעץ בנושא הבחירה?

סגל המזכירויות עומד לרשותכם לכל שאלה בכל עת, כולל מזכירת קבלה ללימודים. נשמח לשוחח, לקבוע פגישה ולייעץ כמיטב יכולתנו. כמובן שאם התקבלתם ליותר מגוף אקדמי אחד, ההחלטה היכן ללמוד היא בידיכם.  

האם אפשרי ומומלץ לשלב עבודה במהלך התואר?

כן. אכן הלימודים בפקולטה תובעניים ועמוסים ודורשים השתתפות בקורסים ועבודה רבה בבית, על אחת כמה וכמה אם אתם לומדים לתואר נוסף במקביל, אך אפשר לשלב אותם עם עבודה וסטודנטים רבים עושים זאת בהצלחה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>