הקליניקה לזכויות בעבודה

שינויים שחלו בשוק העבודה הישראלי בעשורים האחרונים הובילו לירידה ניכרת בשיעור העובדים המאורגנים ולפגיעה במעמדם ובתנאי ההעסקה של עובדים רבים בישראל. הקליניקה פועלת לחיזוק המעמד של עובדים מוחלשים, לקידום העסקה הוגנת, חופש התארגנות וחירות; לחשיפת מבנים של העסקה פוגענית, ולמניעת תופעות של ניצול וסחר בבני אדם למטרות עבודה. זאת, באמצעות הליכים משפטניים פרטניים, ייצוגיים ועקרוניים: ייצוג בבתי הדין לעבודה, בבית המשפט לעניינים מינהליים ובבית המשפט העליון; ליווי התארגנויות עובדים; וגיבוש הצעות לשינויי מדיניות ושינויי חקיקה. 


ההשתתפות בקליניקה מעניקה לסטודנטים אפשרות להתנסות במגוון רחב של תחומי פעילות ועשייה, משפטיים וחברתיים, תוך שימת דגש על מיומנויות משפטיות פרקטיות הנדרשות מעורכ.ת הדין: עריכת מחקר משפטי, כתיבה משפטית בהליכים שונים, מפגש וראיון של לקוחות, סיוע פרטני לעובדים, הכנת דיונים וליווי עורכי דין בבתי המשפט, ליווי התארגנות עובדים בשלביה השונים, ניהול מו"מ, טיעון בעל-פה, מחקר וגיבוש של הצעות לשינויי מדיניות ושינוי חקיקה, שיתוף פעולה עם ארגונים שונים מן החברה האזרחית וליווי משפטי של עמותות חברתיות בתחומים הקשורים לעבודה. הסטודנטים ייחשפו לדפוסי העסקה מורכבים בשוק העבודה הישראלי, בתוך כך העסקה עדיפה, העסקת מהגרים ופלסטינים, עבודת ילדים ועוד. 


בצד ההתנסות הקלינית מתקיימת פגישה שבועית עם המנחה האקדמי בה נדונות סוגיות משפטיות, פוליטיות וסוציולוגיות העולות מן המקרים בהם עוסקים הסטודנטים. דיונים אלו, וכמוהם העבודה הקלינית, עוסקים גם בתפקידם של עורכי הדין בהנעת שינוי חברתי, תוך ניתוח הדילמות האתיות והאסטרטגיות של עריכת הדין בתחומי הפעילות של הקליניקה.
 

 

סגל הקליניקה

פרופ' הילה שמיר Michal Tadjer  
פרופ' הילה שמיר – מנחה אקדמית עו"ד מיכל תג'ר – מנחה קלינית  
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>