מבנה הלימודים

דרישות התכנית והגמול האקדמי


התכנית היא שנתית בלבד (לא סמטריאלית) ומזכה את הסטודנט/ית ב-8 ש"ס. בכל אחת מהקליניקות נוטלים חלק מדי שנה כ-20 סטודנטים. ההשתתפות בקליניקה כוללת שיעור עיוני אחד בשבוע (בן שעתיים) בהנחיית איש סגל לאורך השנה כולה. השיעור מתקיים במתכונת סמינר, ולצדו מתקיים מסלול לעבודה מעשית בהנחיה אישית ע"י עורך דין קלינאי. הנוכחות בכל השיעורים העיוניים היא חובה.


בערוץ המעשי, הסטודנטים מקבלים לטיפולם תיקים של לקוחות אמת, הדורשים מחויבות מלאה של הסטודנטים כלפי הלקוחות. כך, למשל, לעתים נקבע בהתראה קצרה דיון בבית-משפט או מפגש עם לקוח בתיק שבו מטפל/ת הסטודנט/ית. הדבר מחייב לדחות כל מחויבות אחרת לטובת הטיפול בנושא אשר התעורר. במקרים אחרים נדרשת השקעה של שעות עבודה מרובות לצורך מחקר או הכנת מסמך משפטי בלוח זמנים קצר. יחד עם זאת, מניסיוננו, גם סטודנטים עם לוח זמנים עמוס (עבודה, לימודי תואר נוסף או כל סיבה אחרת) יכולים לעמוד בהצלחה במטלות. ואולם, נדרשת מוטיבציה גבוהה, מחויבות למטרה וגמישות מסוימת בלוח הזמנים.


העבודה המעשית נעשית לרוב בזוגות אך הערכתה נעשית על בסיס אינדיבידואלי, ובהתאם לכך יינתן ציון מעשי אישי לכל סטודנט/ית. ציון זה מהווה מרכיב משמעותי בציון הסופי בקליניקה. פרטים נוספים יימסרו ע"י כל קליניקה בנפרד, בראשית שנת הלימודים.


הליך המיון לתכנית


הליך המיון של הסטודנטים המבקשים להצטרף לתכנית לחינוך משפטי קליני מתחיל בסופה של כל שנת לימודים, וכולל מפגשי היכרות עם הקליניקות וקול קורא להגשת מסמכי המועמדות הבאים: טופס הרשמה, קורות חיים, גיליון ציונים והסבר קצר על המוטיבציה להצטרף לתכנית ועל תחומי העניין המשפטיים של המועמד/ת, בדגש על סוגיה משפטית כלשהיא אשר, לו ניתן היה לבחור, היה/היתה רוצה לעסוק בה במסגרת הקליניקה. לעיתים נערך גם ראיון אישי למועמדים. תוצאות המיון מתפרסמות במהלך הקיץ. לא ניתן להשתתף בתכנית ובפרויקט "אוניברסיטה בעם" במקביל.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>