קמפוס וקריירה

לאן שהדמיון לוקח אתכם

קמפוס וקריירה

מעורבות, העשרה ותרומה
מעבר ללימודים, באגודת הסטודנטים של האוניברסיטה ובקמפוס ככלל, תמצאו שפע של אפשרויות למעורבות פוליטית, תרבותית ואינטלקטואלית, וכן פעילויות ספורט, בילוי ובידור ופעילויות העשרה שונות. כל זאת, בנוסף לערוצי התרומה החברתית השונים הפתוחים בפני הסטודנטים של האוניברסיטה. בפני תלמידי הפקולטה למשפטים פתוחים גם ערוצי התנדבות ייעודיים למשפטנים, במסגרת הקליניקות המשפטיות או בחסות מועצת הסטודנטים של הפקולטה. פעילות חשובה נוספת, כלל אוניברסיטאית, היא סקרי הערכת ההוראה, המאפשרת לאוניברסיטה ולסגל להשתפר ולהתייעל ומהווה תרומה מצדכם לסטודנטים הבאים אחריכם.

חילופי סטודנטים, מועדוני הסטודנטים והמבט שלכם
תכנית חילופי הסטודנטים של הפקולטה, בשיתוף עם כ-40 בתי ספר מובילים למשפטים ברחבי העולם, משלבת תרומה אקדמית עם חוויה מרגשת  לכל החיים. כפי שניתן להיווכח מביקור באתר התכנית וקריאת רשמי משתפי התכנית, כל מי שנטל בה חלק מעיד על התנסות לימודית מסעירה ועשירה התורמת להתפתחות אישית וחברתית. בחסות מועצת הסטודנטים בפקולטה פועלים גם מועדוני הסטודנטים, להם תרומה אקדמית וחברתית כאחד. יוזמה פקולטתית נוספת היא תחרות צילומי הפקולטה השנתית, קמרה בוכמן, במסגרתה מעשירים הסטודנטים את אתר הפקולטה באינטרנט וברשתות החברתיות ואת פרסומיה השונים, בפרשנות הויזואלית שלהם להווי הפקולטה.

המשפט המבוים
שיאה של כל שנת לימודים הוא המשפט המבוים, לזכר תלמידי הפקולטה אשר נפלו במערכות ישראל ובאירועי טרור. המשפט המבוים נערך לקראת סוף שנת הלימודים ובמסגרתו מתדיינים 4 סטודנטים נבחרים בפני הרכב שופטים מכובד ובכללם שופטי בית המשפט העליון, סביב מקרה היפותטי בעל השלכות תקדימיות בתחומו. בחירת התלמידים אשר ישתתפו במשפט המבוים נעשית על סמך ראיונות אישיים שנערכים לתלמידים שהגישו את מועמדותם למשפט המבוים. ההכנות למשפט המבוים, בהנחיית איש סגל, משתרעות על פני כל השנה ומזכה את התלמידים הנבחרים ב-4 ש"ס.

עוזרי מחקר והוראה וחברות בכתבי העת 
המעוניינים במעורבות בעשייה משפטית אקדמית מעמיקה ולצידה ניסיון חשוב ומעשיר יכולים לכהן כעוזרי מחקר והוראה, בתחומי המשפט הקרובים לליבם או להיבחר לחברות במערכת כתבי העת המשפטיים היוקרתיים הרואים אור מטעם הפקולטה. קול קורא לעוזרי מחקר והוראה מתפרסם לפי הצורך והדרישה ואילו הגשת מועמדויות למערכות כתבי העת נעשית בהתאם ללוח הזמנים של כל כתב העת. חברות באחת ממערכות כתבי העת מזכה את הסטודנט/ית ב-4 ש"ס.

התחרות הארצית במשפט הומניטרי בין-לאומי
פעילות משפטית נוספת המזכה בהכרה ב-4 ש"ס היא חברות בנבחרת הסטודנטים המייצגת את הפקולטה בתחרות הארצית במשפט הומניטרי בינ"ל פומבי (דיני המלחמה), בחסות הצלב האדום. תנאי קדם להרשמה להשתתפות בתחרות הוא קורס במשפט בינ"ל פומבי. התחרות עצמה נערכת בנובמבר וההרשמה נערכת באביב. הקבלה לנבחרת הסטודנטים המייצגת את פקולטה בתחרות מותנית, בין היתר, בהשתתפות בסימולציה ובראיון אישי. זכיה בתחרות הארצית מזכה את חברי הנבחרת בהכרה ב-4 ש"ס נוספות וכמובן, בייצוג ישראל בתחרות הבין-לאומית במשפט הומניטרי בינ"ל.


מודל האו"ם
מודל האו"ם הינה תכנית אקדמית חוץ לימודית לפיתוח מנהיגות והקניית כישורי דיפלומטיה, המתנהלת באנגלית, בשיתוף משרד החוץ. התוכנית מתבצעת בצורה של סימולציות בוועדות וגופים שונים של האו"ם, בתחרויות ארציות ובינלאומיות, תוך כדי כתיבת מסמכים בעלי אופי משפטי דוגמת הצעות החלטה של האו"ם, על מנת למצוא פתרונות יצירתיים לבעיות גלובליות. לצד הלמידה ההתנסותית מפתחים המשתתפים מיומנויות חשובות דוגמת: אומנות הנאום, הצגת נושא בקצרה, יכולת בניית קואליציות, מו"מ ושכנוע, ניתוח מצבים, מחקר וחשיבה ביקורתית. הצטרפות לתכנית מותנית במעבר מיונים והיא פתוחה לכל הסטודנטים באוניברסיטה באמצעות מועדון מודל האו"ם באגודת הסטודנטים


​שירותי ההשמה להתמחות והשכלה נוספת
השלב המעצב החשוב, ההכרחי והראשון שלאחר הלימודים בפקולטה למשפטים וטרם בחינות הלשכה, הוא תקופת ההתמחות. כחלק מהמחויבות של הפקולטה לתלמידיה ומתוך אמונה במצוינות שלהם ובכוחם להשתלב בהצלחה כמתמחים במקומות המבוקשים ביותר בקרב משרדי עורכי הדין, הפרקליטות ובתי המשפט, מעמידה הפקולטה לרשות הסטודנטים, החל מן השנה השניה ללימודים, שירותי ההשמה להתמחות. לאחר סיום התואר, בוגרים המעוניינים בכך, יכולים להעמיק את התמחותם בסדנאות האקדמיות לעורכי-דין או בתכנית "בוגרים לומדים" וכמובן, מוזמנים לרכוש אחד ממגוון התארים המתקדמים שיש לפקולטה להציע, בקשת רחבה של התמחויות ותחומים משפטיים.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>