מערך קידום הסטודנטים הערבים בפקולטה

لقراءة النص باللغة العربية, اضغطوا هنا

 

הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן שמחה בגיוון הסטודנטים שלה. בשנים האחרונות מרקם הסטודנטים בפקולטה מתקרב יותר לשיקוף הגיוון הרב בחברה הישראלית. אנו מאמינים שסביבת לימודים מגוונת לא רק נדרשת לקידום השוויון בחברה הישראלית, אלא אף מביאה לחוויית לימודים עשירה יותר, ולבסוף מכשירה משפטנים/יות טוב/ות יותר ומוכנים/ות יותר למציאות הישראלית המורכבת.

בהקשר זה, מתוך ההכרה שסטודנטים ערבים נתקלים באתגרים ייחודיים עם כניסתם ללימודי המשפטים – אתגרים מבניים ושפתיים בעיקרם –  פיתחה הפקולטה מערך נרחב לסיוע וקידום סטודנטים אלו, כדי לאפשר להם לממש את מלוא הפוטנציאל שלהם במהלך הלימודים.

להלן מרכיביו העיקריים של המערך:

 

מכינת "צעד לפני כולם" – מבוא למשפט ישראלי וסדנאות מיומנויות למידה: קורס קדם אקדמי מרוכז, בו נחשפים הסטודנטים לקורסי הליבה של השנה הראשונה לפני תחילת שנת הלימודים.  בנוסף, במהלך הקורס מתנסים הסטודנטים בכתיבה משפטית ורוכשים כלים במיומנויות למידה. סטודנט שמשתתף בקורס וניגש לבחינה הסופית מקבל 4 ש"ס קרדיט. ציון הבחינה הסופית ישוכלל לממוצע הציונים הכולל של התואר.

 

מערך ההדרכה האישית: תלמידים הזקוקים לכך, עקב קשיי שפה או מכל סיבה אחרת, יכולים ליהנות מליווי אישי לאורך השנה, הניתן על-ידי מדריכים מסגל ההוראה והמחקר בפקולטה. ההדרכה בנויה מעבודה פרטנית, במסגרתה רוכשים הסטודנטים כלים להתגבר על הקשיים האקדמיים אותם הם חווים, וכן מקבלים הדרכה לשיפור כישורי הביטוי בכתב ובעל פה. קול קורא להגשת מועמדות למערך ההדרכה האישית מתפרסם לפני תחילת שנת הלימודים. את הקול הקורא לשנת הלימודים תשפ"א תוכלו למצוא כאן. סטודנטים יכולים להמשיך ולפנות בבקשה לקבל סיוע אף במהלך השנה. 

יצוין, כי קודם למערך ההדרכה האישית פעלה בפקולטה למעלה מעשור תכנית החונכות האישית בחסות קרן "עמי דוויק למען הנוער" לזכרו של השופט עמיחי דוויק ז"ל, במסגרתה חנכו סטודנטים מצטיינים משנים מתקדמות סטודנטים משנה א'. הרחבת התכנית למערך ההדרכה הנוכחי הינה במידה רבה תולדה של הצלחת תכנית זו. מידע על אודות קרן עמי דוויק והולדת פרויקט החונכות בפקולטה ניתן למצוא כאן.

מערך ההדרכה האישית כיום הוא חלק ממערך סאווה האוניברסיטאי. רכזת המערך מטעם הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן היא עו"ד עדן טאטור. ניתן ליצור קשר עם רכזת מערך באמצעות הדואר האלקטרוני: .adantatour@mail.tau.ac.il

 

סדנת הכנה לבחינות: מטרת הסדנה היא לחשוף את הסטודנטים למבחן במשפטים בתנאי "אמת". הסדנה מחולקת לשני מפגשים, המפגש הראשון הוא מפגש עיוני- פרקטי ובסופו מתקיים מבחן דמה. במפגש השני מתקיימות שיחות אישיות עם הסטודנטים שניגשו לבחינת הדמה. הסדנה מתקיימת בסמסטר א' במהלך חודש דצמבר.

 

תגבורים שבועיים: מטרת שיעורי התגבור היא חיזוק והתעמקות בחומר הנלמד בכיתה. סטודנטים מקבלים שיעורי תגבור בשני קורסים (אחד בכל סמסטר). במסגרת שיעורי התגבור מתקיימת קריאה מונחית של חומרי הקריאה, עבודה קבוצתית של מיומנויות ותרגילים.

 

מפגשים פרטניים וייעוץ אישי: שיחות אישיות של רכזת המערך, מייס עבדאללה, עם הסטודנטים. מטרת המפגשים היא שמירה על קשר רציף עם הסטודנטים, ליווי, תמיכה וייעוץ בפתרון בעיות אקדמיות, אישיות וחברתיות.

 

מפגש עוזרי הוראה עם הסטודנטים: מפגש היכרות במתכונת "ספיד – מייטינג" אשר מטרתו היא הנגשת אנשי הסגל הזוטר בפקולטה לסטודנטים הערבים. במסגרת המפגש נפגשים עוזרי ההוראה בקורסי שנה א' בסבבים של 15-20 דקות עם הסטודנטים הערבים. במהלך המפגש עוזרי ההוראה מציגים את דרישות הקורס, ואת הציפיות שלהם כבודקים ביחס לעבודות ולמבחן.

 

תכנית המנטורינג – (מפגש מרצה – סטודנט): במסגרת תכנית המנטורינג משובצים הסטודנטים לאנשי סגל אקדמי המעוניינים לשמש כמנטורים לסטודנטים אלה. בתכנית המנטורינג משתתפים הן סטודנטים משנה א', והן סטודנטים משנים מתקדמות, לקראת הראיונות להתמחות. המפגשים מתקיימים פעמיים בסמסטר באווירה נינוחה ובלתי פורמלית.

 

מפגשי דרדשה ברייק: מפגשי הדרדשה ברייק הם מפגשים שמתקיימים פעם בשבועיים במהלך השנה, ומטרתם העיקרית היא יצירת קהילה. כמו כן, מדובר בזירה להעלאת סוגיות מחיי הפקולטה, מידע על פעילות אקדמית וחברתית בפקולטה ומידע על אפיקי קריירה.

 

מלגת הצטיינות (בכפוף לתקציב): מלגות המוענקות לבוגרי שנה א' ושנה ב' על סמך ממוצע ציוניהם.

 

מפגש מרצה מארח: פעם בסמסטר מתקיים מפגש  של אחד ממרצי הפקולטה עם סטודנטים בשנת לימודיהם הראשונה. במפגש זה המרצה מארח את הסטודנטים בביתו למפגש דיון משפטי ושיחה בלתי פורמלית.

 

מפגשי חשיפה למקצוע עריכת הדין: סדרת הרצאות המועברות על ידי עורכי דין ועורכות דין מהמגזר הציבורי ומהמגזר הפרטי. במסגרת המפגשים עורכי הדין משתפים את סיפורם האישי ומתייחסים למהות עבודתם ולאופי היום-יומי שלה. מטרת המפגשים היא חשיפת הסטודנטים לתחומים השונים של עולם המשפט והכנתם לתקופת הראיונות בשנה ג'.

 

השמה: סיוע בתכנון הקריירה המשפטית לאורך כל שנות הלימוד, בדגש על בחירת התמחות מתאימה וקבלה אליה בשנה ג'. הסיוע כולל מפגשים אישיים; מפגשי הדרכה על הכנת קורות חיים, בחירת קורסים ופעילויות העשרה; סיוע לפעילויות "קו משווה" בפקולטה; ראיונות דמה ועוד. הסיוע נעשה בנוסף למערך ההשמה הכללי של הפקולטה ובתיאום עימו. רכז ההשמה הוא גב׳ ענת עובדיה רוזנר. ניתן ליצור קשר עם מרכז מערך ההשמה באמצעות הדואר האלקטרוני:  rosneranat@gmail.com.

 

מפגשי החשיפה לאקדמיה: הסדנה עוסקת בהקניית מיומנויות של התמקצעות אקדמית, בדגש על אופן התנהלותו של עולם זה בפועל, במטרה לחשוף את המשתתפים/ות לחיים האקדמיים כפי שהם. דרך הסדנה, הסטודנטים/ות יכירו  מושגי יסוד אקדמיים כגון הצעת מחקר, אבסטרקטים, וכו'. המפגשים יועברו על-ידי חוקרים וחוקרות באקדמיה. הסדנה הינה בשיתוף פעולה מטעם תכנית "סאווה" והפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב.

 

לשאלות ולבירורים ניתן לפנות לרכזת מערך קידום הסטודנטים הערבים בפקולטה, 

מייס עבדאללה במייל: maisabdallah@mail.tau.ac.il .

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>