הקליניקה לזכויות בהליך הפלילי

הקליניקה לזכויות בהליך הפלילי

 

הקליניקה לזכויות בהליך הפלילי, הקליניקה הוותיקה ביותר בארץ, הוקמה בשנת 1989 מתוך הכרה בכך שהזכות לייצוג בהליך פלילי היא זכות אדם בסיסית המגיעה לכל אדם, ללא הבדל דת, גזע, מין או יכולת כלכלית. מתחילת דרכה סיפקה הקליניקה ייצוג חינם לנאשמים מעוטי יכולת, ובמקביל פעלה והובילה את הקמתה של הסנגוריה הציבורית בישראל, אשר עובדת בשיתוף פעולה עם הקליניקה לזכויות בהליך פלילי גם בימים אלה. במהלך שנות פעילותה טיפלה הקליניקה בתיקים רבים ומגוונים אשר נוגעים לזכויות חשודים, עצורים, נאשמים ואסירים, וניהלה מגוון של הליכים, החל מתיקים עובדתיים המנוהלים בבית משפט השלום וכלה בערעורים בפני בית המשפט העליון.

 

לצד שיתוף הפעולה עם הסנגוריה הציבורית בכל הנוגע לייצוג לקוחות שידם אינה משגת, שותפה הקליניקה גם למאבקים משפטיים שמובילות קליניקות אחרות בפקולטה. כך, בין השאר, מייצגת הקליניקה, יחד עם הקליניקה לזכויות אדם, לקוחות שנפלו קורבן לאלימות משטרתית; ופועלת, יחד עם הקליניקה לזכויות עובדים, למען קידום זכויותיהם ושכרם של אסירים.

 

לסטודנטים המשתתפים בקליניקה ניתנת הזדמנות להכיר את ההליך הפלילי מקרוב והם לוקחים חלק פעיל בניהול התיקים על כל השלבים שלהם, לרבות בפגישות עם לקוחות, בדיונים בבית המשפט, בפגישות מו"מ עם התביעה, בבניית האסטרטגיה של התיק, תכנון החקירות ובהכנת הטיעון המשפטי בכתב ובעל פה.

 

המפגשים בכיתה מוקדשים לבחינת נושאים פרקטיים ותיאורטיים המתעוררים בהליך הפלילי, ובהם דילמות אתיות ומקצועיות העולות במהלך ניהול ההליך הפלילי. במסגרת השיעורים מארחת קליניקה בעלי תפקידים שונים בהליך הפלילי ובהם שופטים, תובעים, סנגורים ושוטרים.


​סגל הקליניקה

 
ד"ר אלקנה לייסט מנחה אקדמי ד"ר שי וזנר מנחה אקדמי עו"ד משה קשלס מנחה קליני
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>