מחקר

מחקר

תמיכה במחקר זכויות האדם
כחלק ממחויבותו של מרכז מינרבה לקידום הידע אודות זכויות האדם מעניק המרכז מדי שנה מענקי מחקר נדיבים לחוקרים ולתלמידי מחקר בתחום זכויות האדם. קולות קוראים לבקשות לתמיכה במחקרים מתפרסמים מעת לעת. לפרטים נוספים יש לפנות למזכירות המרכז.

חוקרים אורחים
אחד מיעדי מרכז מינרבה הוא להוות במה לחילופי ידע והעשרתו, בקרב חוקרי זכויות האדם בעולם. על מנת לקדם מטרה זו מזמין ומארח מרכז מינרבה מדי שנה חוקרים מחו"ל לשהות תקופה של בין מספר שבועות לחצי שנה בפקולטה, וכך מקדם את המחקר המשפטי בתחום זכויות האדם ואת השיח וההוראה בפקולטה בנושאי זכויות האדם.

מחקר למעשה
תכנית "מחקר למעשה" נועדה לקדם מחקרי מדיניות ולהעשיר את הידע בשיח הציבורי ובקרב קובעי המדיניות. במסגרת זו מעניק מרכז מינרבה לזכיות אדם מימון עבור מחקר עד שניים מדי שנה, הנכתבים על-ידי סטודנטים למשפטים בהנחיית אנשי סגל בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, ומיועדים להפוך לניירות עמדה.

דוגמה למחקר אשר הושלם במסגרת תכנית "מחקר למעשה": 

ועדות בינלאומיות לחקירת הפרות של דיני המלחמה
בשנים האחרונות הפך נושא זה לחלק אינטגרלי מכל עימות מזוין בו מעורבים כוחות הביטחון של ישראל. הצורך בהכרת דיני המלחמה הבין-לאומיים ודרכי ההתמודדות המשפטית עם האשמות בדבר הפרת דינים אלה, כמו גם עם הדרישה לסנקציות בעקבותיהם, צורך זה רובץ לא רק לפתחה של הפרקליטות הצבאית והפיקוד הצבאי אלא גם משליך על יחסי החוץ והכלכלה של ישראל ועל מעמדה הבין-לאומי. בעקבות דו"ח גולדסטון אשר בחן את פעילות צה"ל במסגרת מבצע "עופרת יצוקה" יזם מרכז מינרבה סקירה מקיפה של ההיסטוריה ואופן הפעולה של ועדות חקירה מסוג זה. הדוח, אשר הוכן ע"י גיא קינן לאחר מחקר מעמיק, ממשיך להיות רלבנטי גם היום.

לקריאת הדו"ח

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>