תכנית הלימודים

 AI Responsible סדנה - בינה מלאכותית משפט ואתיקה

פרופ' ניבה אלקין קורן

התפתחויות בתחום הבינה המלאכותית והשימוש בטכנולוגיות אלה בתחומים רבים ומגוונים, מעוררות שאלות יסוד בתחום המשפט והאתיקה. אופיין הדינמי של מערכות אלא מצריך גישה בינתחומית, שתשלב עקרונות ופרקטיקות מתחום מדע הנתונים, האתיקה והמשפט. הקורס נועד לסייע בפיתוח ארגז כלים בינתחומי להתמודדות עם אתגרי האתיקה והמדיניות שמעוררת בינה מלאכותית, באמצעות למידה מבוססת פרויקטים. צוותים משולבים של סטודנטים בעל רקע שונה, יעבדו יחד לביצוע משימות משותפות במפגשים מרוכזים במתכונת של מיני-סדנאות. המפגשים יכללו הרצאות, דיונים, ועבודה בצוותים לביצוע משימות ופרויקט סיום.  

 

 

מימון חברות והערכות שווי

פרופ' אברהם טבח

יסודות תורת המימון: היוון והערכות שווי בתנאי ודאות ואי ודאות, תורת תיק ההשקעות, תיאוריית השוק היעיל, מדיניות הדיבידנד, תמחור אופציות ועוד.

 

דיני הגבלים עסקיים - דיני תחרות

פרופ' דויד גילה

דיון בבסיס הכלכלי-תיאורטי של הרגולציה של הגבלים עסקיים והסדרים כובלים וניתוח מקרי מבחן כגון שותפות ים-תטיס, הסדרי הבלעדיות בין תנובה למובילי החלב, פרשת המקומונים של ידיעות אחרונות ועוד.

 

סוגיות מתקדמות בדיני תאגידים

פרופ' אסף חמדני ופרופ' שרון חנס

 

תובענות ייצוגיות ונגזרות

פרופ' אלון קלמנט וד"ר שי נ. לביא

תובענות ייצוגיות הן מכשיר רב עוצמה לאכיפת זכויות משפטיות, אך השימוש בהן מעורר אתגרים רבים. קורס זה יעסוק בסוגיות הרבות העולות ביחס למנגנון התובענה הייצוגית, כפי שהוא מיושם בישראל, כגון: כיצד ניתן להתגבר על המתח בין הרצונות והאינטרסים של התובעים הפרטיים לבין האינטרס של הקבוצה? כיצד יש להוכיח, באופן קבוצתי, את המקרים האינדיבידואליים? כיצד ניתן להגן על נתבעים מפני תובענות סרק? האם יש לעשות שימוש בכלי זה כלפי המדינה? הקורס ידון בסוגיות אלו תוך השוואה להסדרים המקבילים בארה"ב.

 

 משפט וטכנולוגיה 

פרופ' ניבה אלקין קורן
המהפכה הדיגיטלית משחקת תפקיד מרכזי בעיצוב החברה בה אנו חיים. אחד האתגרים הגדולים העומדים לפתחו של המשפט בעת הנוכחית הוא הצורך לעדכן את הכלים המשפטיים למציאות טכנולוגית המשתנה בקצב מסחרר. אופי התגובה המשפטית לשינויים הטכנולוגיים ועיצוב מדיניות האסדרה בסביבה משתנה, מחייבים הבנת השלכותיהם של שינויים אלה על מצבו הקיומי של הפרט, כמו גם על הקהילה, השוק והמדינה. הטכנולוגיה איננה רק מושא להסדרה המשפטית. מערכות דיגיטליות ממלאות יותר ויותר תפקידים של שיטור, אכיפה ועיצוב נורמות התנהגות, שהיו שמורים בעבר למערכת המשפט. הקורס נועד לבחון את הממשק המורכב שבין טכנולוגיה, חברה ומשפט, תוך ניתוח מקרי מבחן עדכניים מהפסיקה הישראלית ומשפט משווה.

 

 

 

דוחות כספיים

 ד"ר רו"ח איתי שרוני

טרת הקורס הנה להקנות למשתתפים מושגי יסוד בתחום החשבונאות, הכרת הדוחות כספיים, והיכולת לקראם ולנתחם כראוי. ידע שכזה הנו חיוני למנהלים בארגון בכלל, ולעורכי דין בפרט. הקורס יסקור את הכלים החשבונאיים והכלכליים הבסיסיים הנדרשים לצורך קריאה וניתוח דוחות כספיים של חברות, והבנת המשמעויות העסקיות הנובעות מהם, תוך שימת דגש הן על הפאן התיאורטי (הבנה מושגית של "השפה החשבונאית"), והן על הפאן המעשי (קריאה וניתוח דוחות כספיים של חברות הנסחרות בבורסה).

 

 

אומדני נזק בליטיגציה

פרופ' אלון קלמנט, ד"ר רועי שלם וד"ר טל מופקדי

נדבך מרכזי בסכסוכים מסחריים שונים, וכן בתובענות ייצוגיות, הוא אומדן נזקים כלכליים שנגרמו. אומדנים אלו מבוססים במקרים רבים על ידי עדים מומחים מתחום הכלכלה. הבחינה הביקורתית של אומדני הנזק היא, לכן, נדבך חשוב מהליטיגציה המתנהלת בתחומים אלו.

הקורס יציג וינתח עקרונות שונים באמידת נזקים כלכליים, תוך שימוש בניתוח הגישה הכלכלית בפסקי דין שונים. מלבד העקרונות הכלליים של אמידת הנזק, הקורס יסקור וינתח אמידת נזקים במספר תחומים, כגון: חוזים, נזיקין, הפליה, ניירות ערך, ודיני תחרות.

 

 

 

דיני ניירות ערך

פרופ' עמרי ידלין

בקורס זה נלמד מושגי יסוד במימון וניישם אותם לניתוח עומק של חמש סוגיות יסוד בדיני ניירות ערך: תרמית, שימוש במידע פנים, הנפקות, אחריות על פרט מטעה ומניפולציה

 

 

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>