מוסדות נוספים בפקולטה

הל"ב במשפט

פרויקט סיוע משפטי לנזקקים

הל"ב התנועה למלחמה בעוני בישראל (ע.ר.), היא תנועה חברתית התנדבותית של משפטנים אשר מטרותיה הן צדק לכל אדם, הגברת הערבות ההדדית בחברה בישראל ושינוי סדר העדיפות הלאומי.

עיקר פעילותה של התנועה למלחמה בעוני הוא בהפעלת פרויקט "הל"ב במשפט" שהוא פרויקט ההתנדבות המשפטי הגדול בישראל, במסגרתו פועלים מאות סטודנטים למשפטים ועורכי דין, המעניקים סיוע משפטי חינם למיעוטי יכולת במגוון תחומים, במוקדי סיוע בכל רחבי הארץ.

ההתנדבות פתוחה לסטודנטים החל משנת לימודיהם השניה וכוללת עבודה משפטית מעשית בתחומים משפטיים שונים כגון: הוצאה לפועל, ביטוח לאומי, דיני עבודה ועוד.

 

כתובת דואר אלקטרוני : tau@halev.org.il

כתובת אתר התנועה      : www.halev.org.il

 

 

"פרויקט גל"

 

פרויקט גל הינו פרויקט סטודנטיאלי התנדבותי אשר הוקם בשנת 2005 תחת החזון של יצירת מקסימום פרטים המשפיעים על שיפור סביבתם והחברה, תוך נקיטת יוזמה אישית, יצירתיות וחתירה מתמדת לצדק חברתי. הפרויקט פועל בקרב סטודנטים בדגש על סטודנטים למשפטיים ב-5 מוסדות לימוד: אוניברסיטת ת"א, אוניברסיטת בר אילן, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת חיפה והמכללה למנהל.

 

מטרת הארגון הינה קידום יזמות חברתית-משפטית באמצעות מגוון רחב של כלים בדגש על כלים משפטיים. פעולת הארגון מתבצעת בצוותי עבודה המורכבים מסטודנטים למשפטים (בשיתוף פעולה עם גופים נוספים). כל אחד מהצוותים פועל במשותף לקידום יוזמה חברתית שונה. כלל הצוותים מלווים ע"י רכזי הפרויקט ואנשי מקצוע (ביניהם אנשי אקדמיה, משפטנים ואישי ציבור) המסייעים לצוות בהשגת הידע המקצועי הדרוש לקידום היוזמה.

 

ייחודו של "פרויקט גל" למול שלל הארגונים החברתיים הקיימים נשען על כמה היבטים, שהחשוב מביניהם הוא היותו ארגון יזמות חברתית, אשר המתנדבים היזמים מהווים את החלק העיקרי והחשוב ביותר בו. כל צוות הוא מעין ארגון עצמאי של יזמות חברתית באופן שבו מזוהה עוולה חברתית, נחקר ומאופיין הפער, מתוכנן ומפותח הפיתרון ולבסוף גם מובילים צוותי הפרויקט למימוש הפיתרון באמצעות סל הכלים העומדים לרשות הארגון. כמו כן הארגון מתאפיין במגוון הנושאים הרחב בהם הוא עוסק, ביכולתו להשיג הישגים ארוכי טווח, באפשרות הניתנת למתנדבים לקדם נושאים הקרובים לליבם, ובכך שהוא מהווה כר להתפתחות של הסטודנט ותפיסותיו החברתיות תוך כדי הפריה הדדית בצוותי העבודה.

אתר התכנית: http://www.projectgal.org

לקבוצת הפייסבוק: https://www.facebook.com/Project.Gal

 

 

 

 

 

מרכז "עומק" – המרכז לעיצוב מדיניות וחקיקה

 

מרכז "עומק" משלב סטודנטים בתהליכי מחקר משפטי-חברתי-חקיקתי, אפיון ואבחון פערים במדיניות הציבורית וגיבוש המלצות, הצעות חוק, תקנות וכלי עזר במסגרת פרלמנטארית. העבודה נעשית באופן הדוק עם צוותי חברי הכנסת ולמול גופים מקצועיים במגזר הציבורי והפרטי ומאפשרת למתנדבים המתפקדים כאנליסטים לקחת חלק ישיר בעיצוב מדיניות וחקיקה.

 

הארגון מטפל בכלל סוגיות הליבה אשר עומדות במוקד פעילותם של חברי הכנסת בדגש על המדיניות החברתית והכלכלית במדינת ישראל. צוותים מקצועיים של הארגון המורכבים מאנליסטים מסייעים לחברי הכנסת באיתור הסוגיות הבוערות, אפיון המצב המשפטי-חברתי הקיים, הצעת חלופות לקידום/שיפור הנושא וגיבוש הצעות חוק, תקנות או תיקונים נדרשים. בכך מסייע הארגון לשיפור העבודה הפרלמנטרית של חברי הכנסת מולם יעבוד ולהגברת המעורבות של האוכלוסייה הצעירה שלוקחת חלק בפעילות.

 

לפניות, שאלות ושליחת קורות חיים - VP@O-mek.com

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>