פרסומי סטודנטים

 פרסומי סטודנטים

קול קורא להגשת "הערות במשפט"

מערכת "עיוני משפט" מזמינה את כלל הסטודנטים/ות בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב להגיש כתבי יד של מאמרים אקדמיים לכתב העת. כתב יד שימצא מתאים יעבור עריכה מהותית על-ידי מערכת "עיוני משפט" ויפורסם בפלטפורמה המקוונת של כתב העת, "פורום עיוני משפט".

 

אנו מעוניינים לפרסם מאמרים חדשניים בכל תחומי המשפט, או מאמרים בתחומים משיקים למשפט המאירים סוגייה משפטית באור חדש. נקבל מאמרים הכותבים בכל הז'אנרים של כתיבה אקדמית, ובכללם - הערות פסיקה, הערות חקיקה, ביקורת נורמטיבית על סוגיה משפטית, מחקרים תיאורטיים או אמפיריים.

 

על כתבי היד להיות באורך של 5,000 עד 10,000 מילה (כולל הערות שוליים). התאריך האחרון להגשה הוא ה-15 באוקטובר 2021.

 

פרסום כתב היד ב"עיוני משפט" מאפשר לסטודנטים/ות להשמיע את קולם/ן, להשפיע על הקהילה המשפטית, ולהצטרף לרשימה מכובדת של כותבים/ות שפרסמו לאורך השנים ב"עיוני משפט".

 

מה נדרש מכתב היד?

  1. מקוריות וחדשנות – על המאמר להצביע על דפוס חדש בפסיקה או בתיאוריה המשפטית, להציג פתרון יצירתי לבעיה קיימת במשפט, להציע שילוב בין שדות משפטיים או תחומי דעת שלא נעשה עד כה ביחס לסוגייה מסוימת, או לנסח טיעון ביקורתי חדש ביחס לסוגיה משפטית.
  2. מחקר יסודי ומקיף – סקירת הספרות והדיון במאמר יכללו התייחסות לספרות האקדמית הרלוונטית בישראל ובעולם. על הטיעונים במאמר להיות משכנעים, להיבנות כחלק ממהלך לוגי סדור, ולהיתמך במקורות מתאימים.
  3. כתיבה נהירה ומבנה אפקטיבי – נדרש שכל חלק במאמר יתרום לטיעון הכללי, וכן שהמבנה עצמו ישרת את הטיעון. כמו כן, על הכתיבה להיות ברורה ושוטפת.
  4. התמודדות עם ביקורות נגד משמעותיות לטענות המרכזיות של המאמר.

 

דגשים:

  • עבודות סמינר, פרו-סמינר ועבודות אחרות יכולות להוות בסיס לכתב יד מוצלח, אך הן ידרשו העמקה והרחבה כדי לעמוד בתנאי קול קורא זה. השינויים הפרטניים הדרושים ישתנו מעבודה לעבודה (נציע להתייעץ עם המרצה בקורס בו כתבתם את העבודה, ולעיין בדוגמאות של כתיבה סטודנטיאלית בכתב העת, כמו זו). דוגמאות לשינויים אפשריים: הרחבת סקירת הספרות לדיון בנושאים משיקים או במשפט משווה, הרחבת ההצדקות לטיעון המוצע במאמר תוך התייחסות ליתרונות תיאורטיים, דוקטרינריים ופרקטיים של הטיעון המוצע, או הוספת פרק העוסק בביקורות נגד אפשריות לטענת המאמר. בנוסף, ניתן להגיש גם כתבי יד שנכתבו באופן עצמאי.
  • ניתן להגיש את כתבי היד ביחיד, או בזוג. ההגשה תתאפשר רק לסטודנטיות וסטודנטים אשר לומדים באוניברסיטת ת״א בסמסטר א' תשפ"א. העבודה יכולה להיות מבוססת גם על עבודות שנכתבו בשנה שעברה, אם הן טרם הוגשו לפרויקט.

 

דרישות צורניות:

  • אורך: בין 5,000 ל-10,000 מילים (כולל הערות שוליים).
  • סוג הקובץ: Word.
  • יש להגיש את העבודה ברווח של שורה וחצי; שוליים 2.5 ס"מ מכל כיוון; יישור לשני הצדדים; כתב David בגודל 12.
  • הפניה למקורות תתבצע על פי כללי האזכור האחיד.
  • מבנה כתב היד: מבוא, גוף המאמר, מוחלק לפרקים, וסיכום.

 

ההגשה:

  • התאריך האחרון להגשה הוא ה-15 באוקטובר 2021.
  • ההגשה תתבצע בעותק אלקטרוני למערכת כתב העת במייל: tau.law.review@gmail.com
  • יש להעביר שתי גרסאות של המאמר: גרסה בה יופיעו שמות המחבר/ת, וכן גרסה אנונימית, שתועבר לשופטים חיצוניים. בגרסה האנונימית יש להסיר כל אזכור של שם המחבר/ת, וכן כל פרט אחר בטקסט שיוכל לזהות אותו/ה (כגון, רשימת תודות או אזכור לפרסומים קודמים של המחבר/ת. כאשר פרט כזה חיוני לזרימת הטקסט, יש למחוק אותו ולהוסיף במקומו, "הושמט לצורכי שיפוט").
  • יש לצרף למייל הצהרת מקוריות.
  • יש לציין בגוף המייל את שם הסטודנט/ית ושנת לימודים.

 

לפרטים נוספים ניתן לפנות למייל המערכת: tau.law.review@gmail.com

 

 

עורכות ועורכי עיוני משפט, כרך מה

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>