הגשת מועמדות

הלימודים בפקולטות  בחו"ל  מתחילים בדרך כלל במהלך החודשים אוגוסט/ספטמבר ונמשכים עד חודש דצמבר (לוח מדויק נמצא באתרי האינטרנט של כל מוסד). הלימודים במוסדות באוסטרליה מתחילים  בחודש ינואר.

 

משכך, תלמידים שישתתפו בתכנית לא יהיו רשאים להירשם לקורסים הנלמדים בפקולטה בסמסטר א' (ולאלו הנוסעים לאוסטרליה, בסמסטר ב'), או לקורסים שנתיים. הפקולטה תיתן לתלמידים המשתתפים בתכנית החילופים עדיפות בהרשמה לקורסים בסמסטר ב', ובשנה העוקבת (במידת האפשר).

 

תלמידים בתכנית יוכלו לקחת קורסים בהיקף של עד 12 נקודות זכות באוניברסיטה בחו"ל, לפי רשימת הקורסים המופיעה בידיעון הפקולטה בשנה הרלבנטית. באחריות הסטודנטים לקבל אישור ממזכירת סטודנטים של אוניברסיטת תל אביב על רשימת הקורסים שבחר.

 

בסוף הסמסטר יקבלו התלמידים דף ציונים מהפקולטה בחו"ל. בכפוף לאישור הפקולטה בישראל, ציונים אלו יזכו את התלמיד בפטור על חשבון החטיבה השנייה או החטיבה השלישית מקורסים בהיקף של עד 6 נ"ז, בהתאם למספר נקודות הזכות שצברו באותו סמסטר. ציונים בקורסים שאינם משפטיים יוכרו כפטור, בכפוף למכסת הפטורים ולאמור בתקנון הפקולטה.

 

התלמידים המשתתפים בתכנית לא נדרשים לשלם שכר לימוד נוסף לאוניברסיטה בחו"ל (לידיעתכם – שכ"ל ממוצע באוניברסיטאות אלה עומד על כ-40,000$ בשנה), אך הוצאות הטיסה והמחייה (כולל דיור) בחו"ל הם על חשבון התלמיד. יש אוניברסיטאות הדורשות תשלומים שונים עבור יום אוריינטציה, ביטוח בריאות ,וכד', ועל הסטודנטים החובה לברר דרישות אלו ולעמוד בהן.  .

 

מלגות צנועות יחולקו לסטודנטים מטעם  מספר משרדי עורכי דין משרד מיתר, משרד ש. הורוביץ ושות' ומשרד עמית, פולק, מטלון ושות'. גובה המלגות נקבע, בין היתר, באמצעות שקלול של הוצאות טיסה ושל יוקר המחייה במקום. ישנם מספר מוסדות שחו"ל המעניקים מלגות לתלמידים הזרים הלוקחים חלק בתכנית. מי שמקבל מלגה מהאוניברסיטה בחו"ל, לא יקבל מלגה מהפקולטה.

 

לאחר החזרה לישראל, כל תלמיד מחויב לכתוב משוב על ההתנסות הלימודית בחו"ל ולעדכן בהתאם את קורות החיים (החומר מועבר בין היתר למשרדי עורכי הדין התומכים בתכנית). כמו כן מחויבים התלמידים בהשתתפות במפגש סיום של התכנית.

 

על המעוניינים/ות להגיש מועמדותם לתכנית להעביר את המסמכים הבאים  בטופס המקוון שפורסם בקול קורא :

  • גיליון ציונים (מהמידע האישי)
  • ציון מבחן אנגלית (TOEFL IBT/IELTS)
  • קורות חיים באנגלית
  • צילום דרכון
  • תמונה
  • אישור מעורך כתב העת (במידה שהמועמד חבר מערכת)
  • אישור זכאות לקבלת סיוע כלכלי מדקאנט הסטודנטים (אם רלוונטי, ראו פרטים להלן).

 

קול קורא (קובץ PDF) 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>